Godišnja analiza sposobnosti Vojske Srbije

Vojska Srbije značajno unapredila sposobnosti u 2019. godini

Redovna godišnja analiza stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2019. godinu završena je danas referisanjem u Domu Garde u Beogradu, kojim je rukovodio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Referisanju su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Igor Bečić, kao i najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Sagledani su bezbednosna situacija u zemlji i okruženju, postignuti rezultati u izgradnji operativnih i funkcionalnih sposobnosti i druga pitanja od značaja za unapređenje  sposobnosti Vojske Srbije.

Zaključeno je da je Vojska Srbije u 2019. godini značajno unapredila operativne i funkcionalne sposobnosti, organizaciju, tehničku opremljenost, obuku aktivnog i rezervnog sastava, moral i materijalni položaj svojih pripadnika. Vojska je realizovala sve postavljene zadatake i pokazala da je spremna i sposobna da zaštiti državu i građane.

MOD

Posebna zahvalnost upućena je predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću za lični doprinos ukupnom jačanju Vojske Srbije, posebno kroz intenzivno opremanje velikim brojem novih sredstava naoružanja i vojne opreme i značajno poboljšanje materijalnog položaja svih pripadnika.

Kao nosilac odbrane zemlje, Vojska Srbije je definisala smernice za dalji razvoj i unapređenje sposobnosti  u skladu sa  nacionalnim i odbrambenim interesima utvrđenim Strategijom nacionalne bezbednosti i Strategijom odbrane Republike Srbije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*