Gojković se sastala sa ambasadorom SAD

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković primila je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Entonija Godfrija.

Gojković je zahvalila ambasadoru Godfriju na zalaganju i ličnom doprinosu u unapređenju odnosa Srbije i SAD i izrazila nadu da će se saradnja i u narednom periodu razvijati na svim poljima.

Gojković i Godfri su se saglasili o značaju kulturne saradnje u sklopu unapređenja celokupnih odnosa, a ministarka kulture i informisanja je napomenula da je i uprkos pandemiji Kovida 19 moguće pronaći nove digitalne oblike komunikacije.

Ukazujući da se sledeće godine obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države, Gojković je istakla da bi se u tom okviru mogle planirati brojne kulturne aktivnosti.

Gojković i Godfri su razgovarali i o unapređenju medijskog prostora u Srbiji i aktivnostima u narednom periodu u sklopu medijske strategije.

Gojković i Godfri su razgovorali o projektima saradnje u oblasti kulture i medija, i saglasili se o značaju nastavka i realizaciji projekata, među kojima su “Vinča – spašavanje neolitskog naselja starog 7.500 godina – Belo Brdo”, koji se realizuje u okviru Fonda ambasadora SAD za očuvanje kulturne baštine i projekat Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost u saradnji sa USAID-om.

Gojković i Godfri su ukazali i na značaj kulture sećanja i u tom kontekstu posebno istakli važnost negovanja zajedničkih istorijskih iskustava, kao što je misija Halijard.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*