Gorivo slučajno koštalo samo 69 centi – napunio sve što je mogao, pa pozvao i druge ljude

Foto: Pixabay

Na benzinskoj pumpi u Rančo Kordovi, u Kaliforniji, u jednom trenutku cena goriva je bila 69 centi po galonu (1 galon = 3,78 litara), a trebalo je da bude 6,99 dolara.

Tako je gorivo u jednom trenutku koštalo oko 20 dinara po litru, preračunato u srpsku valutu. To bi bio razlog da napunite rezervoar do vrha i pozovete rodbinu i prijatelje, ali ne pre nego što se vratite na istu benzinsku pumpu sa kanisterima i dopunite ih do vrha.
Upravo to je uradio Deril Sarita iz obližnjeg Sakramenta, koji je rekao za Newsweek:
„Objavio sam cenu na svom Instagram profilu i odgovorio svima koji su mi poslali poruku. Pozvao sam mamu i rekao joj. Pozvala je brata i rekla mu. Mislio sam da je previše dobro da bi bilo istinito dok nisam proverio pokazivač goriva na instrument tabli, koji je pokazao da je rezervoar pun, a potrošio sam samo 14 dolara. Dopunio sam auto, otišao, vratio se sa drugim autom, napunio ga, zatim otišao ponovo i vratio se sa svojim rođakom i napunio nekoliko dodatnih rezervoara. Cela benzinska pumpa bila je zakrčena automobilima.
Ova verzija američke obećane zemlje trajala je tačno tri sata. Tada su cene promenjene, odnosno vraćene na realne vrednosti.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*