Gradonačelnik Bakić direktorki Doma zdravlja uručio ključeve novog sanitetskog vozila

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je, na platou ispred ambulante „Prozivka“ u Pazinskoj ulici, uručio ključeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma Zdravlja Subotica Tatjani Popović. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su u gradskom budžetu za 2023. godinu opredeljena sredstva za nabavku ovog vozila namenjenog za Službu hitne medicinske pomoći u iznosu od 6.341.550 dinara, kao i za nabavku aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša u vrednosti od 1.908.000 dinara.

„Novo sanitetsko vozilo opremljeno je najmodernijim dvodelnim nosilom, najsavremenijom kardiološkom stolicom i ugrađenim dovodom za kiseonik koji može da se koristi za novi respirator koji je Dom zdravlja dobio od Pokrajinske vlade. Aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša je oprema koju Dom zdravlja do sada nije posedovao i izuzetno je važan za rad ove ustanove“, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je kazao kako subotčka lokalna samouprava nabavkom ovog aparata za reanimaciju pacijenata na terenu nastoji da unapredi zdravstvenu zaštitu u ovom gradu i rad Službe hitne medicinske pomoći, da se nada da će u potpunosti služiti svrsi za koju je kupljen i da veruje da će spasiti mnoge živote građana Subotice.

„U budžetu Grada Subotice za 2023. godinu za zdravstvenu zaštitu opredeljeno je 34,9 miliona dinara, tako da ćemo imati još prostora da do kraja ove godine pomognemo Domu zdravlja Subotica i svim službama u ovoj ustanovi“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Tatjana Popović je izrazila zahvalnost subotičkoj lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Stevanu Bakiću i svima onima koji su doprineli da subotički Dom zdravlja bude bogatiji za jedno savremeno i vrhunski opremljeno sanitetsko vozilo, i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša.

„Ovaj aparat za reanimaciju, odnosno kompresiju grudnog koša kako bi se pacijenti oživeli na terenu i tako sigurno transportovali do subotičke Opšte bolnice, do sada nismo imali i već je spasao mnoge živote tokom prethodna dva-tri meseca, koliko ga koristimo“, rekla je direktorka Doma zdravlja.

Upitana šta je Domu zdravlja još neophodno od opreme, ona je kazala da je ustanovi na čijem je čelu uvek potrebno sanitetsko vozilo i sva oprema koja ide uz ta vozila.

„Dom zdravlja trenutno rasplaže sa 14 sanitetskih vozila, od kojih su četiri-pet nešto noviji. Nastojaćemo da to zanovimo i ja verujem da će nam u tome pomoći Grad Subotica i gradonačelnnik Bakić, kao i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo koji je uvek uz nas. Zahvaljujući podršci gradonačelnika Bakića, ove godine smo i od Ministarstva zdravlja dobili na korišćenje jedno gotovo novo sanitetsko vozilo, tako da smo presrećni, jer smo ove godine bogatiji za praktično dva takva nova vozila“, istakla je Tatjana Popović.

 

 

 

 

 

IZVOR:BALKANTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*