Амбасада Русије: Затварање предмета „Икона“ – логичан завршетак покушаја да се распири русофобска хистерија

PRINTSCREEN
Амбасада Руске Федерације у БиХ оценила је данашњу вест о затварању предмета „Икона“ логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

Овај случај је, истичу из Амбасаде, пример тога како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних грихова.

– Тако је било у случају Скрипаља, у случају Наваљног, других сличних информацијских спинова. Тако ће, несумњиво, бити и са злогласном Бучом, Краматорском, драмским позориштем у Мариупољу, „Северним токовима“. Истина ће победити – речено је у овом дипломатском представништву.

Тужилаштво БиХ је донело одлуку о непровођењу истраге у предмету „Икона“ у вези са иконом коју је председник Републике Српске Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

У наведеном предмету, Тужилаштво БиХ је од Генералног тужилаштва Украјине, добило одговор по замолници за међународну правну помоћ у којем се наводи да се наведена икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази који би указивали да је наведено уметничко дело незаконито премештено, украдено са територије Украјине и да има изузетну уметничку вредност.

 

 

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*