Градоначелник Лабан обишао радове на згради Народног позоришта

Градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима обишао је данас радове на адаптацији, реконструкцији и доградњи зграде Народног позоришта. Након завршетка VIII/2 фазе, крајем 2020. године, како је најављено, позориште ће бити стављено у функцију – моћи ће да се одржавају прве представе.

Уз изражавање захвалности извођачима на лепо урађеном послу и квалитетним материјалима који су коришћени, градоначелник Лабан је истакао да су у овај пројекат, започет пре скоро две деценије, Влада Србије, Покрајинска влада и град Суботица уложили значајна средства.

– Од 2003. до 2016. године у реализацију пројекта инвестирано је око 950 милиона динара, а од 2016. до 2019. године, кроз VI, VII, VIII/0 фазу, утрошено је 634 милиона динара. Средином новембра ове године, град Суботица је покренуо поступак Јавне набавке за VIII/1 фазу. Након спреведеног поступка јавне набавке, добили смо извођача радова који ће имати на располагању 200 калаендарских дана за завршетак радова. Висина уговорених радова износи  597 милиона динара, од чега је тежиште радова на опремању велике позоришне сале сценском техником – навео је Богдан Лабан.

У 2020. години, додао је,  за VIII/2 фазу, опредељена су средстава у висини од 880 милиона динара, што је, како је рекао, веома важно да се обезбеди наставак радова у континуитету.

– После завршетка VIII/2 фазе, крајем следеће године, у овом прелепом објекту моћи ће да се одржавају позориште представе. Суботица јесте била позната по пројектима започетим пре више деценија, али, као што видите, успешно их решавамо. На наше велико задовољство, већ крајем следеће недеље, после скоро три деценије у функцију ће бити стављен ‘Ипсилон’ крак, саобраћајница која ће тешки теретни саобраћај изместити из центра нашег града – нагласио је градоначелник Лабан.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*