Grčka otvorila prelaz Evzoni, prelaz na Preševu spreman za veći priliv turista

(Foto EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Granični prelaz Evzoni zvanično je otvoren za sve putnike.

Reporter Prve televizije rekao je da nema gužve. Naveo je da je bilo pedesetak automobila koji su čekali da se otvore granice, ali čim su Grci otvorili granicu, svi su brzo prešli. Dodaje da se takođe nasumično izvode putnike kako bi se testirali.

Na graničnom prelazu Preševo je sve spremno ukoliko dođe do većeg priliva turista.

Dopisnik RTS-a javlja da nema većeg priliva turista i gužvi na graničnom prelazu Preševo i da se na granici čeka oko 10 minuta.

Svi koji pođu put Grčke, potrebno je da prilikom prelaska granice sa sobom imaju potvrdu o vakcinaciji. Grčka priznaje sve vakcine koje su u upotrebi u Srbiji, a potrebno je da prođe 14 dana od vakcinacije prvom dozom.

Oni koji nisu vakcinisani moraju imati negativan pi-si-ar test, koji nije stariji od 72 sata ili antigenski test. Negativan test moraju posedovati i deca starija od 10 godina.

U Grčkoj je potrebno poštovati zaštitne mere koje se sprovode u toj zemlji, a svi koji budu zaraženi tokom letovanja biće smešteni u karantin i sami snose troškove smeštaja u karantinu. Ukoliko budu smešteni u bolnici, troškove lečenja plaća Grčka.

Severna Makedonija do 15. avgusta neće naplaćivati putarinu državljanima Srbije.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*