Haos na granicama, pune i međuzone

ILUSTRACIJA

Beograd — Na graničnim prelazima sa Mađarskom, Horgoš i Kelebija, kao i na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, formirane duže kolone vozila na izlazima iz tih zemalja.

ILUSTRACIJA

Zbog toga treba očekivati par sati zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog velikog priliva vozila zadržavanja su duža na izlazu iz Mađarske na njihovim izlaznim terminalima, među zona sa tom zemljom je puna, pa se vozačima preporučuje da koriste manje frekventne prelaze sa Mađarskom, kao što je Bački Breg.

Za putnička vozila od 7-19 sati otvoreni su granični prelaz Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su sveukupna zadržavanja putničkih vozila duža.

Alternativni prelazi sa ovom zemljom su GP Šid, GP Ljuba ili GP Sot.

Na graničnim prelazima u Srbiji nema zadrzavanja.

Kiša i mokri kolovozi u centralnim, zapadnim i jugoistočnim krajevima, slab sneg u planinskim predelima i povremeno jači udari vetra u košavskom području u ovim danima pojačanog saobraćaja povremeno će uticati na usporeno odvijanje saobraćaja uz česte zastoje i kraće prekide.

Kako smo bliži novoj godini i božićnim praznicima vozačima će biti potrebno više vremena za svakodnevnu vožnju i ona uobičajena putovanja, zato iz AMSS savetuju da se krene ranije kako bi vozači smanjili nervozu za volnom, koja je uglavnom uzrok saobraćajnih prekšaja, ali i saobraćajnih nezgoda.

Posebno upozoravaju vozače da budu oprezniji kada prolaze kroz stenske useke i klisure jer su ovih dana i odroni učestali.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*