Haos na granici Turske i Grčke: Sukob policije i migranata; Erdogan ih šalje autobusima? VIDEO

Foto: Tanjug/AP/Ergin Yildiz

Graničari na severoistiočnoj granici Grčke sa Turskom suzavcem su rasterivali oko 500 izbeglica i migranata.

Foto: Tanjug/AP/Ergin Yildiz

Migranti su pokušali da uđu u Grčku – i EU, nakon što je Ankara smanjila kontrolu, odnosno odlučila je da više ne zaustavlja izbeglice iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju stići u Evropu,

Turrski graničari nestali su ovog jutra, rekao je gradonačelnik Orestiade, Vasilis Mavradis, dodajući da je grupa migranata pokušala da uđe preko Kastaniesa.

Ovo je prvi put da je toliko velika grupa migranata pokušala masovno da pređe.

Za list Katimerini izvori su rekli da su patrole povećane u ovoj oblasti i postavljena je žičana ograda koja osigurava svaki centimetar granice.

Na društvenim mrežama kruže informacije sa video-snimcima, gde se navodi da Turska obezbeđuje autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prelaza sa Grčkom i Bugarskom.

Micotakis: Grčka neće tolerisati ilegalan ulazak migranata

Grčka neće tolerisati nijedan ilegalan ulazak migranata preko njene granice i povećaće bezbednost na svojim granicama, upozorio je danas grčki premijer Kirijakos Micotakis.

https://twitter.com/i/status/1233389282959745024

„Grčka ne snosi nikakvu odgovornost za tragične dogadjaje u Siriji i neće snositi posledice odluka koje su doneli drugi“, naveo je on na Tviteru, prenosi Rojters.

Migranti i izbeglice počeli su da se okupljaju na grčko-turskoj kopnenoj granici pošto je Turska upozorila da će pustiti na hiljade izbeglica koje drži u zemlji od 2016. po sporazumu Ankare i EU, a koji žele da dodju do Evrope.

IZVOR:B92

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*