I dalje vrlo teško zdravstveno stanje dva najteže povređenja putnika iz kombija

Foto: Pixabay/Parentingupstream

Zdravstveno stanje dva najteže povredjena putnika iz kombija u koji je juče udario šleper na auto-putu Beograd-Niš i dalje je vrlo teško i lekari Kliničkog centra u Nišu čine sve što je u njihovoj moći da bi ih spasili, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: Pixabay/Parentingupstream

Direktor Klinike za anesteziju Radmilo Janković kazao je juče da su dvojica muškaraca životno ugroženi i da su priključeni na aparate za disanje.

„Jedan pacijent ima povredu moždanog stabla i tešku kontuziju pluća, a drugi pacijent ima povredu karlice i takođe tešku kontuziju pluća. Za sada nije u planu njihovo operativno zbrinjavanje, povrede su takve da zahtevaju konzervativno lečenje“, izjavio je Janković.

U niškom Kliničkom centru zbrinuta su još dva teško povređena putnika, oni su juče operisani, a na bolničkom lečenju su još tri putnika sa lakšim povredama.

U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 10.30 časova dogodila na auto-putu, kod sela Gornja Trnava, kada je šleper udario u kombi koji se nalazio na zaustavnoj traci poginula su tri osobe, a osam je povredjeno.

Sve osobe u kombiju bili su radnici iz Kragujevca i Rače i putovali su u Leskovac kako bi radili na iskopu kanala za telefonske kablove.

Niška policija uhapsila je G. B. (46) iz Kraljeva koji je upravljao šleperom i on će odgovarati za teško delo protiv bezbednosti u javnom saobraćaju. Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*