Ilegalna štamparija u Velikoj Plani falsifikovala sve – od potvrda o vakcinaciji do diploma i dozvola

SMEDEREVO –

Smederevska policija otkrila je u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsila 57-godišnjeg P. S. iz tog grada zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Kako se navodi u saopštenju, na osnovu saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na korona virus, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima.

hapsenje, privodjenje, 1

Izvor: MUP Srbije, ilustracija

Nađeno je, osim opreme, i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*