Inspekcija sa novim ovlašćenjima počela da kontroliše ugostitelje i goste, proveravaju se i putnici GSP-a

Komunalna milicija i komunalna inspekcija počele su da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima, nakon stupanja na snagu izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 

Inspekcija sa novim ovlašćenjima počela da kontroliše ugostitelje i goste, proveravaju se i putnici GSP-a

Foto: 021.rs
Za 021.rs u Upravi za inspekcijske poslove kažu da je već obavljena edukacija svih zaposlenih i da su od vikenda počeli da primenom novih mera.
„Sektor komunalne inspekcije i Komunalna milicije je obavila kontrolu primene mera za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, tokom prethodnog vikenda. Tom prilikom izvršeno je oko 400 inspekcijskih nadzora i kontrola ugostiteljskih objekata i izdato ukupno 10 prekršajnih naloga zbog kršenja radnog vremena ugostiteljskih objekata“, navode u ovoj službi.
Kazni za nenošenje maske i ili zbog kršenja drugih epidemioloških mera nije bilo, a za 021.rs se navodi da će Gradska uprava za inspekcijske poslove, putem nadležnih komunalnih inspektora i komunalnih milicionera, primenjivati odredbe Zakona o zaštiti stanovnika od zaraznih bolesti, a koje se odnose na kontrolu mera lične zaštite.
U ovoj službi kažu da je i Odsek za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora obavio kontrolu nošenja zaštitnih maski u autobusima GSP-a Novi Sad.
„Kontrole su vršene na BUS stajalištima kada vozila stoje i zaustavljanjem u toku prevoza putnika gde je vršen uvid, na licu mesta, da li vozači i putnici nose zaštitne maske. U kontrolisanim autobusima uočeno je da su svi vozači i putnici koji su se prevozili, imali zaštitne maske. U prilog ovome, obavestili smo nadležne u okviru GSP-a na obavezu nošenja zaštitinih maski u autobusima, kako vozača, tako i putnika koji se prevoze u njima. Isto tako ćemo ih i u buduće obaveštavati o obavezama iz propisa donešenih od strane Vlade Republike Srbije koje se nalaze u Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 i Naredbama donešenih od strane kriznog štaba Grada Novog Sada“, kažu u inspekciji.
U Upravi za inspekcijske poslove za 021.rs dodaju da su prilikom svih navedenih kontrola radnici ove uprave radili na upoznavanju svih privrednih subjekata sa sadržajem gore pomenutog Zakona i kroz preventivni pristup radili na otklanjanju svih eventualnih prekršaja koji proizilaze iz navedenog Zakona.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*