Vučević o Exitu: Nezamislivo je da napuste Novi Sad, gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je za njega nezamislivo da Exit festival napusti Novi Sad, poručujući da će se sastati direktorom festivala Dušanom Kovačevićem,prenosi portal 021.

 

Vučević o Exitu: Nezamislivo je da napuste Novi Sad, gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?

Foto: 021.rs
Hrvatski dnevnik Jutarnji list objavio je danas tekst u kojem, pozivajući se na neimenovani izvor, navodi da bi Exit mogao novi dom da pronađe u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, zato što država ne želi da pomogne festival u teškom trenutku izazvanom korona krizom.
U Exitu su indirektno potvrdili da bi do takvog scenarija moglo da dođe, navodeći za 021.rs da je proteklih godina bilo mnogo ponuda da se festival preseli iz Novog Sada u neku drugu državu, ali da su ih odbijali.
„Želimo da ostanemo i razvijamo festival u našem gradu i zemlji. Nažalost, to ne zavisi samo od nas“, rekli su u Exit timu.
Na pitanje 021.rs o situaciji u vezi sa Exit-om i o tome da bi festival mogao da se odseli iz Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da to ne može da prihvati.
„Pa gde će (Dušan) Kovačević da ide iz Novog Sada, ne mogu to da prihvatim. Gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?“, pita gradonačelnik.
On navodi da treba da se sastane sa direktorom Exita Dušanom Kovačevićem i da do sada nije imao vremena, zbog obaveza u borbi protiv korona virusa.
„Moram da mu se izvinim ovim putem. Nisam mogao da organizujem sastanak, on je tražio, ali ne mogu da stignem. Korona nam oduzima 90 odsto vremena. Moraju svi koji traže sastanke za neke druge teme da nas razumeju, da samo malo ojačamo, da preteknemo što bi rekao narod, pa da se vratimo na druge teme. Ne mogu da zamislim Exit van Novog Sada, to je za mene nezamislivo. Cenim jako Umag i to sve, ali, kako bih rekao, imaju ATP turnir, a Exit je naš. Prijatelji u Budvi, super, imaju plaže, Exit je naš opet, neka prave Sea Dance, što je opet derivat Exita. Zamoliću Exit da ni ne razmišlja o odlasku iz Novog Sada“, zaključuje Vučević.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*