Istraga ubistava kod Glođana, bez rezultata ni posle deset dana

Deset dana od trostrukog ubistva kod Glođana u opštini Dečane, policija i pravosuđe nisu pronašle počinioca, maskiranu osobu koja je iz puške „kalašnjikov“ pucala na autobus, a u rasvetljavanju ne pomaže ni ponuđena novčana nagrada za informaciju o napadaču.

Vlada u Prištini obećala je 20.000 evra za svakog građanina koji pruži informacije o osumnjičenima za ubistvo dva srednjoškolca i vozača autobusa. Osim što nema informacija o izvršiocu, do javnosti nije dospela ni vest o motivu napada.

Nema pomaka u istrazi ubistava kod Glođana

Nema pomaka u istrazi ubistava kod Glođana

Ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svećlja je dan nakon napada dao ultimatum napadaču da se preda. Tada je rečeno da da istraga ide u tri pravca i da je među osumnjičenima više osoba, potencijalno više od dve.

Premijer Aljbin Kurti juče je izjavio da ima sve više informacija jer je istraga pojačana, ali da rezultata i dalje nema.

„Veoma mi je žao što i posle nedelju dana nemamo identifikovanog ili uhapšenog okrivljenog u trostrukom brutalnom ubistvu i jedan povređeni koji je imao sreće, a količina informacija koliko sam razumeo iz policije je povećana zbog pojačanih istraga najboljih istražitelja sa Kosova, ali još uvek nemamo rezultat. Žao mi je zbog toga“, rekao je Kurti.

Pojedini advokati u Prištini tvrde da je istraga ubistva u Glođanu izgubila zamah u otkrivanju počinioca zločina, te da bi njima navodno trebalo deset dana da ih otkrije.

Poznati prištinski advokat Arianit Koci je na svom Fejsbuk nalogu napisao da su prvog dana nakon ubistva tragovi još bili sveži, zbog čega je insistirao da se cela oblast blokira, da se registruje svako vozilo u saobraćaju i da se pojača granična kontrola.

Prema njegovim navodima, iz dosadašnjih podataka se zaključuje da je u ubistvu učestvovalo više osoba i da je postojao detaljan plan napada i bekstva.

„Uz moje iskustvo potrebno mi je troje ljudi iz policijske obaveštajne službe, kao i iz KBS i KIA. U roku od 10 dana bih znao osnovne informacije o počoniocima ovog dela. Ovaj zločin mora da se reši što pre. Kriminalcima mora da se pošalje poruka da niko ne može da počini ovakav zločin na Kosovu a da ne bude otkriven i kažnjen“, napisao je Koci.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*