Izložba „Putujuće šare Srbije“ od petka u Svilari

Izložba „Putujuće šare Srbije“ biće otvorena u petak, 10. decembra u Svilari.
Izložba "Putujuće šare Srbije" od petka u Svilari

Foto: Svilara – kulturna stanica

Posetioci će imati priliku da pogledaju stilizovane šare sa čuvenih pirotskih ćilima, transponovane u autentične slike u akriliku i ulju na platnu, umetnice dr Milice Živadinović.

Projekat predstavlja neobičan spoj tradicionalnog i modernog i objedinjuje Miličin eklektičan pristup etnologiji, koji kontinuirano neguje i po kojem je prepoznatljiva.

Ova vizuelna umetnica na izložbi će prezentovati svoj bogat umetnički opus prepun snažne simbolike, na način dostupan oku i razumevanju posmatrača iz svih krajeva sveta.
Milica Živadinović rođena je u Beogradu, međutim, njeno francusko poreklo odvelo ju je u Pariz gde je provela prethodnih 20 godina. Specifična mešavina autorkinog porekla i boravka na različitim meridijanima, uticala je velikim delom na njen umetnički izraz.
Šare prepune čudesnih boja, ornamentike i intimnih priča putuju pomoću jedinstvenih umetničkih dela sve do Svilare i tu će ostati do 22. decembra.
Nosioci projekta su Francuski institut u Srbiji – ogranak u Novom Sadu, KS Svilara i Novi Sad – Evropska prestonica kulture.
Izložba će biti dostupna svakog dana od 10 do 20 časova, osim poslednjeg, kada će moći da se pogleda do 15 časova. Otvaranje je u 19 sati.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*