Izraelska policija ubila Palestinca optuženog za napade, ubrzo izbili sukobi

Izraelski policajci ubili su danas Palestinca koji je napao nožem ultraortodoksnog Jevrejina u Starom gradu u Jerusalimu.
Izraelska policija ubila Palestinca optuženog za napade, ubrzo izbili sukobi

Foto: Screenshot/Israel Police @ Twitter

Ranjeni Izraelac je prenet u bolnicu, a na video snimku postavljenom na društvenim mrežama se vidi kako izraelski granični policajci pucaju na osumnjičenog napadača nekoliko puta dok leži na zemlji.

Posle ovog incidenta izbili su sukobi u Jerusalimu i policija je sredstvima za rasturanje nereda i šok bombama rasterivala palestinske izgrednike, preneli su izraelski mediji.

Policija je rekla da je napadač pokušao da ubode nožem i jednog policajca.
Kako je navedeno, ubijeni napadač je 25-godišnjak sa severa Zapadne obale koji je bio povezan sa palestinskim pokretom Fatah i nije imao dozvolu da bude u Izraelu.
Na drugom video snimku koji je, čini se, autentičan vidi se da naoružani policajci sprečavaju hitnu pomoć da dođe do Palestinca, javio je Asošiejted pres.
Islamski ekstremistički Hamas vladajući u pojasu Gaze je napad označio „novim heroizmom“, ali nije preuzeo odgovornost.
Ultraortodoksni Jevrejin je napadnut kraj Kapije Damask, poprišta demonstracija i sukoba Palestinaca i izraelske policije prroteklog proleća tokom muslimanskog meseca posta Ramazana.
Neredi su se tada proširili na druge delove grada, uključujući obližnje mesto sveto i za Jevreje i muslimane što je na kraju izazvalo 11-dnevni rat u Gazi.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*