Jovan Vukotić izručen Crnoj Gori

МУП Србије, илустрација
BEOGRAD –

Kotoranin Jovan Vukotić izručen je danas Crnoj Gori koja ga je tražila zbog pokušaja ubistava i držanja oružja i veruje da je visoko pozicionirani pripadnik kriminalnog „škaljarskog klana“.

Kako saznaje Tanjug, Vukotić je predat crnogorskim vlastima uz jake mere obezbeđenja, a primopredaju su obavili pripadnici MUP-a dve države.

MUP Srbije, ilustracija

Molba za njegovo izručenje Crnoj Gori je usvojena krajem januara nakon pravosnažne odluke beogradskih sudova prema kojoj su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa svojom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci odslužio je u Srbiji.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik „škaljarskog klana“.

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

On je pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine – Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podneta tužilaštvu, pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, koji je ubijen u Atini 19. januara zajedno sa Stefanom Stamatovićem.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od, kako se veruje, vođa suparničkog „kavačkog klana“ Radoja Zvicera.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mu je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu, gde je čekao izručenje, a povodom tog slučaja u toku je predistražni postupak u Beogradu.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*