Jovanović: Izlazimo na izbore, cilj moderna evropska Srbija

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk
BEOGRAD –

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da njegova stranka izlazi na predstojeće izbore, a građanima je uputio poziv za razgovar kojim bi se došlo do cilja, a to je moderna, evropska Srbije.

Kaže i da će u godini pred nama taj cilj biti pun izazova, ali da su LDP i on na to spremni.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

„Zato što volimo našu zemlju i zato što govorimo istinu o tome kakvu državu želimo, mi ćemo razgovarati sa svima. O ideji, o politici, o tome kako sačuvati mir u zemlji i regionu, razgovaraćemo sa svima. Za nas su izbori prilika da obiđemo svako srpsko selo, svakog radnika, studenta, penzionera, komšiju Albanca, Hrvata, Bošnjaka, Mađara“, izjavio je Jovanović.

Izbori su, dodao je, šansa da dobiju poverenje i da rade na odnosima u regionu i šire, da sarađuju sa ljudima u Sarajevu, Prištini, Zagrebu, Evropi, svetu.

„To nije posao samo moje generacije, već celog društva. U čuvanju mira i stvaranju građanske države tražićemo podršku od svih. I od mladih koji žele da ostanu i od starijih koji su već mnogo toga dali našoj zemlji“, kaže Jovanović.
Napominje da su izbori još jedna šansa da se okupimo oko ideje koja vodi Srbiju u Evropu.

„Antievropski front jača i mi moramo dati snažan i odlučan odgovor na to. A odogovor na to je odbijanje da se povlačimo pred antievropskim uzurpatorima naše budućnosti“, poručuje Jovanović i dodaje de veruje da je borba za Srbiju u Evropi i Evropu u Srbiji jedina moguća politika.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*