Kampanja Vlade „Uprava po meri svih nas“

Ilustracija
BEOGRAD –

Vlada Srbije uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji pokrenula je kampanju pod sloganom „Uprava po meri svih nas“ čiji je cilj da ukaže na glavne postulate uprave – pravo na jednak i nepristrasan tretman, lepu reč, profesionalnu uslugu, dostojanstvo, učešće u donošenju odluka o raspolaganju javnim novcem i poštovanje propisanih pravila.

Ilustracija

Ova kampanja je kreirana kako bi se kod građana Srbije podigla svest o važnosti reforme javne uprave u efikasan, otvoren i transparentan servis građana i privrede, navedeno je u saopštenju Vlade.

Kampanja istovremeno prikazuje aktivnosti i rezultate reforme javne uprave, koju Vlada sprovodi uz podršku Evropske unije, kako bi se građanima pružile informacije o njihovim pravima i ohrabrilo njihovo veće učešće u procesu donošenja odluka.

Pod sloganom „Uprava po meri svih nas“ kampanja obuhvata seriju televizijskih spotova, događaja, bilborda, novinskih oglasa i tekstova u kojima će građani moći da se upoznaju sa procesom reforme javne uprave.

Reformom, koja je bazirana na Strategiji za reformu javne uprave i pratećem Akcionom planu, koordinira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i u njenu implementaciju je uključeno više državnih institucija, koje uz stručnu i finansijsku podršku Evropske unije, stvaraju uslove za savremenu i efikasnu javnu upravu – upravu po meri svih građana.

Tokom kampanje će, kako je saopšteno, biti predstavljena i posebna internet stranica na kojoj će građani na jednom mestu moći da pronađu sve najvažnije informacije o aktivnostima koje se sprovode, kao i brojna korisna uputstva i objašnjenja za pojedine administrativne postupke i procedure.

Kampanja počinje krajem novembra i trajaće do kraja decembra.

Evropska unija snažno podržava reformu javne uprave u Srbiji, a do sada je Srbiji donirala ukupno više od 200 miliona evra za poboljšanje javne uprave, od čega je direktna budžetska podrška 70 miliona, navedeno je u saopštenju Vlade.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*