„Demokratija se polako ukida u DS“; deo Glavnog odbora demonstrativno napustio sednicu

BETA

Deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) napustio je današnju sednicu GO u Beogradu.

edan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija „polako ukida u DS“.

BETA

„Mislim da nema kvoruma i da na sednici učestvuju gosti koji nisu članovi stranke“, rekao je Lečić novinarima u holu zgrade opštine Stari grad, gde se održava sednica i dodao da se neće vraćati na sednicu.

Na pitanje kako komentariše obraćanje Nebojše Zelenovića, koji nije član DS, Lečić je rekao da bi to imalo smisla da je došlo do ujedninjenja DS, ali sada sa pozicije šefa druge političke stranke da raspravlja i utiče na politiku, uredje nje i finansije DS nije primereno.

Kako je rekao, to je samo jedan od razloga zbog kojih su članovi GO napustili sednicu, a reč je o nezadovoljstu generalno zato što se demokratija u DS ukida.

Za razliku od njega Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, govorio je na GO što je izazvalo negodovanje pojedinih članova. Zelenović je rekao da daje punu podršku predsedniku stranke Zoranu Lutovcu i njegovoj hrabrosti da se izbori sa problemima u kojima se našla DS i dodao da je došao trenutak za proces ujedinjenje i da veruje da bez jake i snažne DS nema ni jake i snažne Srbije.

Članovima GO obratio se i predsednik DS Zoran Lutovac koji je rekao da ako DS želi da vrati poverenje građana mora da počiva na solidarnosti, a ne na spletkarenju, te da moraju da otovre prostor onima koji su posvećeni stranci, a ne onima koji kalkulišu i mešetare.

Kao drugi korak u vraćanju povrerenja u DS Lutovac je naveo da DS mora da pokaže da je stranka koja vraća svoje dugove i da će pokušati da dobije poverenje građana da se DS finansira samostalno i da ne zavisi ni od tajkuna ni od budžeta kako bi donosila ispravne odluke.

On je predložio da se formira Odbor za finansijsko upravljanje i kontrolu, koji bi se bavio finansijama, a činili bi ga ugledni članovi.

Novinarima je nezvanično rečeno da je šef informativne službe DS Biljana Maksimović dobila otkaz zato što je napustila sednicu GO. Pored Lečića, sednicu su napustili i poslanici Aleksandra Jerkov, Radoslav Miličić, Balša Božović, nekadasnji ministar Slobodan Milosvljević…

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*