Kina beleži pad broja zaraženih korona virusom

Pixabay

Kina beleži pad broja zaraženih korona virusom, u nedelju je registrovovan ukupno 31 slučaj, za razliku od 45 zaraženih dan dan ranije, dok u provinciji Hubei, nekadašnjim žarištem zaraze, šest dana zaredom nije bilo novih slučajeva, javljaju agencije, pozivajući se na podatke kineskih zdravstvenih vlasti.

Pixabay

Kineska državna zdravstvena komisija potvrdila je danas četiri nova smrtna slučaja, čime se ukupan broj preminulih od početka epidemije u Kini popeo na 3304.

U kontinetalnoj kini je ukup 81.470 zaraženih. U pokrajini Hubei, koja ima 60 miliona stanovnika i bila je središte izbijanja epidemije u decembru prošle godine, do nedelje već šest dana zaredom nije prijavljen nijedan novi slučaj.

Uprkos činjenici da je broj novih zaraženih u Kini značajno pao u poređenju sa vrhuncem pandemije koji je zabeležen u februaru, kienske vlasti i dalje brin mogućnost izbijanja drugog talasa epidemije nakon povratka zaraženih putnika iz drugih država, koji su se zarazili u tim zemljama.

Kina je, kao jednu od meera suzbijanja korona virusa, ranije zabranila ulazak strancima u zemlju, a vazduhoplovnim kompanijama naredila da smanje broj međunarodnih dolaznih letova, podseća Rojters.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*