Kineska kompanija „NUKTEK“ donirala zaštitnu opremu MUP-u

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji zaštitne opreme i uređaja koje je kineska kompanija „NUKTEK“ donirala MUP-u, ističući da je ovo još jedan dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Reč je o 14.000 zaštitnih maski N95, dvoja KD vrata sa meračem temperature, pet jedinica za karantin i 15 posebnih kamera za merenje temperature.

Stefanović je podsetio na to da je naša zemlja, u svakom trenutku borbe sa koronavirusom, imala podršku Kine – zemlje koja se uspešno borila sa pandemijom i pokazala da mere koje primenjuje daju rezultate.

Te mere, koje je Srbija sprovodila u saradnji sa kineskim ekspertima koji su došli u našu zemlju, pokazale su da možemo da efikasno zaštitimo naše stanovništvo, naglasio je on.

Potpredsednik Vlade je, u prisustvu ambasadorke NR Kine u Beogradu Čen Bo, putem video-konferencijske veze razgovarao i sa generalnim direktorom „NUKTEK“-a Cićjan Čenom, kojem je iskazao zahvalnost na donaciji i uputio mu poziv da poseti Srbiju.

U pitanju je izuzetno značajna donacija za zaštitu zdravlja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i svih građana Srbije, rekao je on i dodao da je današnja donacija samo jedna u nizu koje je Kina dala MUP-u.

Takođe, Stefanović je razgovarao sa ambasadorkom o donaciji mobilnih kamion skenera, u vrednosti od devet miliona evra, koje će Kina uputiti tom ministarstvu.

Prema njegovim rečima, visoke tehnologije mogu da imaju izuzetnu ulogu u zaštiti zdravlja i bezbednosti stanovništva i kroz naše zajedničke projekte hoćemo da pokažemo građanima da brinemo o njihovom zdravlju, bezbednosti i daljem snažnom napretku.

Ambasadorka NR Kine je ukazala na dobru saradnju kompanije „NUKTEK“ i Ministarstva unutrašnjih poslova, navodeći da kineska kompanija ovom donacijom želi da pomogne Srbiji u daljoj kontroli epidemije.

Epidemija je i u Srbiji i u Kini danas pod kontrolom, život se vraća u normalne tokove, a kineski narod nikada neće zaboraviti koncert podrške na Kalemegdanu, podvukla je ona.

Ambasadorka je naglasila da će saradnja između dve zemlje biti nastavljena i da će se čelično prijateljstvo u budućnosti i dalje učvršćivati.

Generalni menadžer „NUKTEK“-a za Evropu Ćijan Fu, koji je prisustvovao sastanku, predstavio je nove proizvode za borbu protiv virusa, i ujedno preneo zahvalnost Vladi Srbije na svemu što je učinila za kineske državljane koji su boravili u našoj zemlji u protekla dva meseca, ali i pripadnicima MUP-a, koji su bili na ulicama kako bi zaštitili građane.

Ovo nije samo donacija tehnologije. Želimo da uputimo najlepše želje svim građanima Srbije kroz ove maske jer su ih naše porodice donirale, a deca su oslikala crteže na kojima su prikazane najbolje želje koje upućujemo vašem narodu, poručio je Ćijan Fu.

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*