ZAVRŠAVA SE NADVOŽNJAK PREKO AUTO-PUTA BEOGRAD-NOVI SAD, IZGRADNJA STANOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI TEČE PO PLANU(VIDEO)

– Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu, na predlog Grada, a uz podršku predsednika Srbije, Vlada je proglasila projektom od nacionalnog značaja. To će biti novi  most u produžetku Bulevara Evrope, a spajanje je kod obilaznice u Sremskoj Kamenici – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska završnih radova na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd-Novi Sad, na deonici Kać-Novi Sad, a potom i gradilišta u naselju Jugovićevo gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

Obilasku je prisustvovala potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Do nove godine zaposleni u snagama bezbednosti dobiće ključeve i otpočeti život u novim stanovima. Zahvaljujem se gradonačelniku Vučeviću, jer se za sve projekte koje radimo u Novom Sadu rokovi poštuju u dan. Nadvožnjak će biti gotov za 15 dana, tu smo uložili 500 miliona dinara, a dve milijarde je uloženo u putnu infrastrukturu u Novom Sadu. Zajednički dolazimo da pravih rezultata. Projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti je jako važan za našu zemlju, a ministarstvo je uputilo dopis Komisiji Vlade RS da se on proširi tako da i zdravstveni i prosvetni radnici mogu da konkurišu za te stanove. Nadam se da će to biti omogućeno, a projekat je veoma bitan i za privredni razvoj, posebno sada kada je ceo svet iskusio posledice krize izazvane pandemijom – istakla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Vučević rekao je da je ponosan što će službe bezbednosti imati odlične uslove za život.

– Ovo će biti jedan od najlepših delova grada, gradiće se škola i vrtić, a iza će biti atletski centar sa stadionom i dvoranom. Ne znam da je ikada više ulagano u Novi Sad i to je za nas izuzetno značajno, jer ćemo samo na taj način uspeti da zadržimo mlade da ostanu u svojoj zemlji – ocenio je Vučević.

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Srbije Nebojše Šurlana, u prvoj fazi biće završeno 548 stanova, a izvođač radova je “Best izgradnja“ iz Novog Sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*