Konferencija o medijima za mlade iz Srbije i regiona

РТВ (Марија Ердељи)
BEOGRAD –

Konferencija „Brave new media forum 2019“ u Beogradu okupila je medije za mlade iz Srbije i regiona na dvodnevnom događaju gde se diskutovalo o budućnosti medija i medijskih proizvoda namenjenim mladima.

Omladinski programi i mediji su svakodnevno pred izazovom da zadrže mladu publiku, a svoja iskustva u tom radu predstavili su i omladinska emisija drugog programa televizije RTV „Puls mladih“ i „O radio“, koji je ujedno i multimedijalni projekat RTV.

RTV (Marija Erdelji)

Ono što je istaknuto kao vrlo važna tema konferencije jeste i predstavljanje dece u medijima i kršenja novinarskog kodeksa Srbije, kao i prava deteta, koji su prema istraživanju Saveta za štampu mediji u Srbiji dosegli veliki broj prekršaja, a kao krajnju posledicu imali negativan efekat po život maloletnih osoba koji su posredno ili neposredno bili izloženi medijskoj manipulaciji.

O multimedijalnosti kao jednom od glavnih alata približavanja različitih medijskih proizvoda diskutovalo se i na panelu „Razmišljati multimedijalno“ gde su svoja iskustva u novim tehnologijama i upotrebi društvenih mreža u programima javnih medijskih servisa RTV Vojvodine i BHRT-a razgovarali programska direktorka RTV Sonja Kokotović i Belmin Karamehmedović direktor BHRT.

RTV (Marija Erdelji)

Konferenciju su organizovali Dojče Vele Akademija u saradnji sa misijom OEBS-a u Srbiji, a održana je 15. i 16. novembra u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Urednica dečije emisije Sanja Homa istakla je na panelu „Kako predstaviti ozbiljne teme u dečijim vestima“ da mediji koji prave program za decu treba više da obrate pažnju na to šta deca žele da kažu, kao i šta misle o svojoj svakodnevici i okruženju u nadi da će to zameniti dosadašnje tradicionalno izveštavanje koje isključuje decu kao glavne protagoniste u medijskim pričama.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*