U Novom Sadu uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

РТВ (Илустрација)
ZAGREB,NOVI SAD –

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, Bojan Dragičević, uhapšen je u četvrtak u Novom Sadu u saradnji hrvatske i srpske policije, saopštio je MUP Hrvatske.

RTV (Ilustracija)

Dragičević (38) je 2005. godine za manje od mesec dana, sa saučesnicima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj, prenosi Indeks.

Zbog tih krivičnih dela osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora, a kaznu je izdržavao u zatvoru Lepoglava, odakle je iz najstrože čuvanog odeljenja posle godinu i po dana pobegao, ali je istog popodneva pronađen i vraćen u zatvor.

Iz Lepoglave je u aprilu 2014. prebačen u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne, odakle je pobegao nakon samo četiri meseca, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

On se nalazio na evropskoj listi najtraženijih begunaca od 2016. godine na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja s FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije i američke Maršalske službe, a s ciljem lociranja i njegovog hvatanja, saopštio je hrvatski MUP.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Srbije ili BiH.

Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Srbije, gde je i uhapšen.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*