KPZ u Nišu postupio u skladu sa zakonom prilikom otpusta Ninoslava Jovanovića iz zatvora

Foto: Twitter

Povodom saopštenja Zaštitnika građana da je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti rada Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u vezi sa slučajem nestale devojčice u okolini Niša, Uprava saopštava da je Kazneno-popravni zavod u Nišu postupio u skladu sa zakonom prilikom otpuštanja Ninoslava Jovanovića iz zavoda po isteku kazne zatvora 8. januara 2018. godine.

 

KPZ u Nišu je 10. januara 2018. godine, u skladu sa zakonom, obavestio Osnovni sud u Nišu, Policijsku upravu u Nišu i sudiju za izvršenje Višeg suda u Nišu da je „sa izdržavanja kazne zatvora otpušten osuđeni Ninoslav Jovanović 8. januara 2018. godine“.

Foto: Twitter

 

Ninoslavu Jovanoviću je određena mera pritvora 8. jula 2005. godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba ili protivprirodni blud sa licem koje nije navršilo 14 godina. On je sproveden na izdržavanje kazne zatvora 28. avgusta 2006. godine po presudi Vrhovnog suda Srbije na kaznu zatvora od 12 godina i 6 meseci. U kaznu zatvora se Jovanoviću uračunalo vreme provedeno u pritvoru od jedne godine, jednog meseca i 20 dana.

 

Jovanović je bio u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu pet meseci počevši od 14. oktobra 2018. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu za krivično delo iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu i proganjanje. Viši sud je 18. marta 2019. godine ukinuo pritvor i isti je pušten na slobodu.

 

U slučaju kada se pritvorenik pušta na slobodu okružni zatvori i kazneno popravni zavodi nisu u obavezi da o tome obaveštavaju policijske uprave.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*