Kreativna radionica za decu GDE SU TO „KRENULE” TAČKA, LINIJA I BOJA? 14. decembar 2019. godine od 11.00 do 12.30 sati

Galerija Matice Srpske

Poslednji mesec u godini vreme je kad se prisećamo svega što nam se dogodilo tokom prethodnih meseci, a praznična atmosfera i dolazak Nove godine podstiču nas na darivanje i poklanjanje. Iz tog razloga decembarski ciklus kreativnih radionica za decu posvećujemo novootvorenoj izložbi „Punktumi. Zbirka inostrane umjetnosti MSURS” koju čine poklonjena umetnička dela. Plemenitim gestom darivanja svojih dela, umetnici iz celog sveta želeli su da daju podršku i pomognu obnovu u zemljotresu razorenog grada Banja Luke. Kroz tri kreativne radionice pod zajedničkim nazivom „Nije važno šta je dar, već njegove namere čar” deca će posmatrajući raznoliko umetničko stvaralaštvo otkrivati šta sve može biti umetničko delo, kako umetnik uz pomoć linije i boje može ostvariti osećaj kretanja, dok će na poslednjoj radionici, inspirisani umetničkim delima kreirati i ukrasiti svoje novogodišnje maske i čestitke.

Galerija Matice Srpske
  1. decembar 2019. godine

UMETNIČKA INSPIRACIJA ZA NOVU GODINU

Umetnici čija su dela predstavljena na izložbi „Punktumi” rođeni su u različitim državama i delovima sveta – Italiji, Nemačkoj, Austriji, Belgiji, Francuskoj pa čak i dalekoj Kini. Svi oni, sigurni smo, uživali su u novogodišnjim čarolijama, baš kao i mi danas. Stoga ćemo sa mališanima ispred umetničkih dela pričati o različitim običajima  i načinima proslavljanja Nove godine. Kako bi se što bolje pripremili za svečani doček, slušajući najlepše novogodišnje melodije pesama deca će kreirati svoje maske i čestitke, a inspiraciju za njihovu dekoraciju potražiće među umetničkim delima.

Link za prijavu: https://forms.gle/5DoB9CFvySsZChra6

 

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Cena ulaznice je 150.00 dinara. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*