Krivokapić: Ne robujem tome da budem bilo šta u novoj vladi

Krivokapić: Ne robujem tome da budem bilo šta u novoj vladi

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Moja malenkost ne robuje tome da budem bilo šta. Treba naći najbolje rešenje. Ko će to biti, vrlo brzo će biti jasno time što će se formirati parlamentarna većina koja će predložiti premijera. I taj premijer će biti prihvaćen od strane aktuelnog predsednika Crne Gore“, rekao je Krivokapić, za novi broj Nedeljnika.

Na pitanje kada očekuje novu vladu, on je rekao da „mi jedino možemo da ponudimo ekspertsku vladu, kao najbolje rešenje za građane Crne Gore, u kojoj će se nalaziti najkompetentniji ljudi“.

„To ne znači da u toj vladi neće biti mesta i za one koji su drugačije politike, vere ili nacionalnosti. Biće jasno definisani kriterijumi. U ovom trenutku nije bitna politika ili neki pojedinac, nego je bitna Crna Gora i njena budućnost. Onda ćemo se lako dogovoriti ko će biti u toj vladi i ko će je predvoditi“, rekao je Krivokapić, navodeći da svako odugovlačenje odgovara aktuelnoj vlasti.

On je ukazao da odnos nove vlasti i crnogorskog predsednika Mila Đukanovića mora biti definisan na osnovu Ustav, a ne na osnovu ličnih relacija.

„Pretpostavljam da me gospodin Đukanović ne voli, ali ja ne govorim ovde o ljubavi. Ja njega doživljavam kao mudrog političara i mislim da će on to shvatiti i postupiti onako kako je definisano Ustavom“, dodao je Krivokapić.

Na pitanje o Kosovu i priči o preispitivanju priznanja, on je odgovorio: „To je odnos koji nismo iskazivali direktnim stavom, kao što smo rekli po pitanju NATO-a da ćemo poštovati sve međunarodne obaveze“.

„To je i princip koalicionog sporazuma. Smatramo da je to pitanje odnosa između Srbije i Kosova i mi prihvatamo sve što Srbija uradi mudro u odnosu na Kosovo, i to je nešto što je u ovom trenutku dovoljno“, rekao je Krivokapić.

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića je naveo da je to političar koji ima najveći rejting u Srbiji i da vodi jasnu i prepoznatljivu politiku.

„Nedovoljno ga poznajem da bih ga mogao komentarisati“, rekao je Krivokapić.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*