Krivokapić: Političkog restovanja Crne Gore više neće biti

PODGORICA –

Vlada Crne Gore prezentovala je danas efekte jednogodišnjeg rada, a premijer Zdravko Krivokapić, čiji odlazak traži deo stranaka pozicije i cela opozicija, izjavio je da je njegova vlada jedna od najuspešnijih i poručio im da političkog resetovanja neće biti. Krivokapić je rekao da će aktuelna vlada ostati upamćena kao jedna od najuspešnijih u istoriji Crne Gore.

On je kazao da prihode od 700 miliona evra za devet meseci niko ne može da ospori.

„Ova vlada će u istoriji ostati upamćena kao jedna od najuspešnijih Vlada“, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Premijer je poručio i da više nema povratka na staro.

„Političkog resetovanja u Crnoj Gori više nema. Da li to neko želi, naravno da je to njegovo pravo“, naveo je premijer.

krivokapic

Izvor: EPA (Andrej Čukić)

Dodao je da je za devet meseci ove godine ostvaren prihod od 700 miliona evra prihoda, što je, kako ističe, pet puta više nego 2020.

„To je rezultat koji niko ne može da ospori“, kazao je Krivokapić i dodao da se uvek može više, ali da u odnosu na okolnosti i kontekst, misli da niko ne bi mogao više da ostvari.

Ponovio je da njegova vlada nudi programe, a ne politiku.

„Nudimo programe za boljitak Crne Gore i zato smo bukvalno svim političarima neprijatelji, zato što smo pokazali da je program značajniji od politike….“, rekao je Krivokapić.

Rekao je da neće govoriti o ocenama ministara, jer su, kako je kazao, bili jedinstveni u radu, uz slobodu mišljenja.

„Zato smo možda i izgledali malo čudno, jer nije čudno da poslije diktatorskog režima takva vid demokratije bude i u vladi“, poručio je Krivokapić.

Premijer je zahvalio svim ministrima, sekretarima, državnim službenicima i nameštenicima i svima koji su podržali vladu, ali i svojoj porodici.

„Moja porodica je trpela i trpi i danas. I neka to bude mera Crne Gore, da bi se Crna Gora povratila na pravi put istinske vrednosti Crne Gore, a ne na ono što su bili mostovi koji su spajali kriminal i politiku“, kazao je Krivokapić, koji je govorio i o tome šta je vlada zatekla dolaskom na vlast.

On je, govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, podsetio na najveću zaplenu kokaina u istoriji Balkana i zabranu skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luke Bar.

Kazao je i da se za vreme ove vlade nije desilo nijedno ubistvo u obračunu klanova.

Primetio je da im stalno prigovaraju da su se bavili Crkvom i religijom i dodao da vlada ne bi imala takve rezultate da su samo to radili.

DPS najavljuje pad Krivokapićeve vlade do kraja meseca

U danu kada crnogorska vlada predstavlja efekte jednogodišnjeg rada, iz opozicione DPS tvrde da je aktuelna vlada nesposobna da vodi državu i da je zaslužila da padne, što će se, tvrde, i dogoditi najverovatnije do kraja meseca.

Opozicione stranke, predvođene SDP-om Raška Konjevića, predale su prošle sedmice inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića, koju je potpisalo 40 poslanika.

„Ova vlada pokazala je da je nesposobna da vodi Crnu Goru, ona je pokazala da nema dovoljno dostojanstva da vodi Crnu Goru i ona je pokazala da zaslužuje da padne. Prema tome, ona će pasti, vrlo verovatno čak do kraja meseca“, rekao je portparol DPS-a u Skupštini Crne Gore, Miloš Nikolić, preneo je portal RTCG.

Nesporno je, tvrdi Nikolić, da postoji veliko nezadovoljstvo ovom vladom.

„Mi smo uradili ono što je prirodno, očekivano i odgovorno i to nezadovoljstvo koje postoji sa obe strane političkog spektra smo formulisali koristeći ustavna ovlašćenja i podneli tu inicijativu“, rekao je Nikolić.

Konstatovao je da će „svako onaj ko se usudi da glasa za tu inicijativu biti izdajnik“.

Veruje, kaže, da svaki normalni dobronamerni poslanik iz trenutne parlamentarne većine koji pristojno razmišlja o trenutnom stanju u crnogorskom društvu je potencijalni saveznik DPS-a u činu obaranja ove vlade.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*