Krizni štab: Srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu

Beograd, 12. novembra 2020.-Sednica Kriznog staba pocela je danas nesto posle 11 sati, nakon jucerasnjeg najtezeg dana u Srbiji, kada je zabelezen najveci broj novozaraznih od pocetka epidemije - 3.536. FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr
BEOGRAD –

Školski raspust počeće 21. decembra i trajati do 18. januara 2021. godine, a stariji razredi osnovnih i srednje škole trebalo bi da do tada pređu na onlajn nastavu, saopštio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović posle sednice Kriznog štaba.

On je novinarima rekao da je doneta preporuka da do 21. decembra osnovne škole od prvog do četvrtog razreda nastave da rade kao i do sada, a od petog do osmog razreda da učenici idu na onlajn sistem, koji bi trajao do 21. decembra.

Tiodorović je dodao da će onlajn nastava važiti i za srednje škole, a da se školama ostavlja mogućnost da pozovu onu decu koja žele da poprave ocene.

Dodao je da se fakultetima predlaže da i oni idu na onlajn nastavu, s tim da laboratorijske vežbe izvode uz punu primenu epidemioloških mera.

krizni, stab

Tanjug (Nikola Anđić)

Juče su na snagu stupile i dodatne mere, da će tako do 3. decembra, radno vreme ugostiteljskih objekata – restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, te priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, biti ograničeno do 18 sati.

Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti rade do 21 sat, dok apoteke benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja.

Takođe, u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza je uključeno dodatnih 236 vozila.

Zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*