Kupac Megatrenda tužio Danas

Фото: Youtube Printscreen

BEOGRAD: Biznismen Dejan Đorđević, poznat javnosti kao neuspeli kupac univerziteta Megatrend, tužio je list Danas zbog „pretrpljenih duševnih bolova“, tražeći odštetu od 500.000 dinara.

Foto: Youtube Printscreen

List piše da je Đorđević tužio izdavača Dan Graf, novinarku Zoricu Miladinović i glavnog i odgovornog urednika Dragoljuba Petrovića zbog tekstova za koje smatra da „sadrže neistinite informacije i teške uvredljive tvrdnje kojima se vređa čast i ugled tužioca“.

Prema navodima tužbe, sporni su tekstovi pod naslovom „Ko je biznismen Dejan Đorđević, čiji konzorcijum je kupio Megatrend“ i „Biznismen koji je kupio Megatrend: Iza mene stoji država“.

Za Đorđevića je sporno što je u prvom tekstu novinarka pod znacima navoda napisala da je završio Pravni fakultet u Beogradu i Medicinski fakultet u Prištini, „iako su to proverljive činjenice“.

U vezi sa drugim tekstom, on smatra da je Miladinović „potpuno netačno, neobjektivno i nepotpuno izveštava o Dejanu Đorđeviću predstavljajući ga prvenstveno kao biznismena čiji je konzorcijum kupio univerzitet Megatrend“.

IZVOR:DNEVNIK

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*