Mladić u Subotici išamarao doktorku dok ga je pregledala

Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

SUBOTICA: U subotičkoj bolnici je fizički napadnuta lekarka, koju je išamarao osamnaestogodišnji mladić.

Foto: Tanjug/MUP, ilustracija

On je bio na lekarskom pregledu u subotičkoj bolnici, a onda neočekivano počeo da šamara doktorku na odeljenju neurologije i naneo joj povrede. Protiv nasilnika će biti podneta krivična prijava.

Mladić je sa majkom došao u bolnicu, a kako Kurir saznaje on je nasrnuo na lekarku, jer je izgubio strpljenje zbog, navodno, dugog čekanja nalaza. Lekarku je udario „otvorenom šakom” i naneo joj povrede na levoj strani glave i uha i podlive na licu kod vilice. Od jačine udarca, doktorka je izgubila ravnotežu, ali nije pala, već je, kako saznajemo, ostala pri svesti. Lekarki je kasnije konstatovano krvarenje iz uha i povreda bubne opne, što je podvedeno kao lakša povreda. Kolege su pružile pomoć lekarki a pacijent je, kako saznajemo, glasno izražavao svoje nezadovoljstvo bolničkim uslugama na Hitnom prijemu i dugim čekanjem na nalaze. Nakon pregleda, kako nezvanično saznajemo, mladić je sa roditeljem hteo da napusti bolnicu, ali je osoblje pozvalo policiju.

„Povređeno joj je uho, krvarila je i nadamo se da ovaj poslednji napad na lekare u subotičkoj bolnici neće proći kao da se ništa nije dogodilo”, kaže izvor Kurira.

Slučaj je prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, a jedan od očevidaca napada u bolnici kaže da ovo nije prvi slučaj napada na medicinsko osoblje u bolnici.

„Dogodilo se i na terenu pretprošle godine da su napadnuti lekari Hitne pomoći i da su povređeni, a pre nekoliko meseci, posle pucnjave na Buvljaku, i u dvorištu Bolnice su potegnuti pištolji”, kaže čovek koji se javio Kuriru da ispriča slučaj napada na lekarku u bolnici.

Naročito je ugrožen Hitan prijem, gde se najčešće događaju različiti nasrtaji čak i od strane pacijenata kojima se pruža pomoć, te mnogi smatraju da bi, nakon svih napada i pretnji osoblju Bolnice, bar na ulazu Hitog prijema trebalo da bude uniformisani policajac koji bi sprečio bilo kakvo nasilje.

(kurir.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*