Lajčak: Dobar i konstruktivan razgovor sa Vučićem

Фото: Вучић и Лајчак Фото: Танјуг/видео

BRISEL: Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslav Lajčak kaže da je razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu Beograda i Prištine i odgovoru na krizu KOVID19 bio dobar i konstruktivan.

Foto: Vučić i Lajčak Foto: Tanjug/video

„Imali smo dobar i konstruktivan razgovor koji se odnosio na očekivanja od dijaloga, na odgovor na krizu KOVID19 i EU podršku, kao i na ekonomiju”, napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Novoimenovani specijalni predstavnik EU za dijaloga Beograda i Prištine i Zapadni Balkan kaže da je razgovor sa predsednikom Srbije deo njegovih kontakata sa regionalnim političkim liderima.

„Očekujem da sa mojim partnerima zajedno radimo za sve ljude na Zapadnom Balkanu“, poručio je Lajčak.

Bivši šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak imenovan je početkom aprila za Specijalnog predstavnika EU sa mandatom da radi na pokretanju dijaloga Beograda i Prištine i postizanju sveobuhvatne normalizacije odnosa dve strane.

Drugi deo mandata Miroslava Lajčka odnosni se na poboljšanje dobrosusedskih odnosa i pomrenje na Zapadnom Balknu kao i na jači angažman i vidljivost EU politike u regionu.

I Vučić je ranije danas rekao da je sa Lajčakom imao dobar razgovor o Kosovu, evropskoj perspektivi Srbije, kao i o pandemiji korona virusa.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*