
Izvor: Shutterstock
Desert u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
– 2 jaja
– 400 g brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera
– limunova kora
– 1 kesica vanilin šećera
– 1 kg šljiva
– 1/2 kašičice cimeta
– 1 kašika ruma
Priprema:
Rastopite 50 g putera u tiganju i ubacite polutke šljiva, pa promešajte.
Dodajte polovinu šećera (100 g), vanilin šećer, cimet i rum. Kratko prokuvajte, pa ostavite da se ohladi.
Ostatak putera rukama umešajte u brašno i dodajte preostali šećer. Zatim dodajte jaja i limunovu koru, pa umesite testo.
Podelite testo na 2 dela i oklagijom razvucite kore.
Jednu koru stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Zatim izvadite, dodajte smesu sa šljivama i preko stavite drugu koru. Vratite u rernu da se zapeče
Prijatno!
IZVOR:N1
Be the first to comment