Mađarska zamerila Džordžu Kluniju što je kritikovao Orbana

Mađarske vlasti su kritikovale Džordža Klunija smatrajući da ima previše „ograničeno znanje“ o istoriji i politici, jer je taj američki glumac premijera Viktora Orbana opisao kao primer „mržnje i besa“ u svetu.

 

Mađarska zamerila Džordžu Kluniju što je kritikovao Orbana

Foto: Screenshot
Mi volimo glumca Džordža Klunija… ali njegovo znanje istorije i politike deluje prilično ograničeno„, naveo je na Fejsbuku šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.
Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Soroša koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega preko nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.
Nekoliko provladinih medija prenelo je fotografiju Klunija sa sinom Džordža Soroša, Aleksandrom.
Kluni je nedavno za američke medije govorio o svom poslednjem filmu „The midnight sky“, a rekao je i da su Orban i mađarska vlada primeri „mržnje i besa“.
Nismo bili usred pandemije kad se snimao film, ali je bilo toliko drugih stvari, toliko mržnje i besa sa kojim smo svi suočeni u ovom trenutku istorije i to svuda u svetu od Bolsonara u Brazilu, do Orbana u Mađarskoj. Pogledajte, mnogo je besa i mržnje„, rekao je Kluni.
Reagujući na kritike iz Budimpešte, Kluni je rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.
Takođe sam jednom sreo njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu… tako da Orbanova propagandna mašina laže„, rekao je Kluni.
Glumac je dodao da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*