Mali i Sijarto o ekonomiji Srbije i Mađarske nakon pandemije

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
BEOGRAD –

Ministar finansija Srbije Siniša Mali, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, izaslanikom predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.

Dva ministra su u svojstvu izaslanika nastavili razgovore koje su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban imali u Budimpešti i u Beogradu u prethodnih nekoliko nedelja.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Oni su razgovarali o situaciji nakon završetka pandemije virusa korona i o saradnji između Srbije i Mađarske u pogledu ekonomije.

Na sastanku je zaključeno da i Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za otklanjanje ekonomskih posledica pandemije, kao i da je zajednička borba evropskih zemalja neophodna da bi se što lakše prevazišli izazovi sa kojima se suočava ceo svet.

Saglasili su se da će samo udružena borba protiv ove pošasti, uspeti da posle završetka pandemije dodatno osnaži i Srbiju i Mađarsku.

Zajedničkim radom i odlučnim merama će se prevazići poteškoće, posebno u ekonomskom smislu, zaključili su Mali i Sijarto.

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*