MEĐUNARODNA KONFERENCIJA STUDENATA MEDICINE U NOVOM SADU

Trodnevna konferencija studenata medicine „International medical students conference in Novi Sad 2019 – IMSCNS“ koja se ove godine organizuje po dvanaesti put, svečano je otvorena u Gradskoj kući, a prisutne je tom prilikom pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poželeo im dobrodošlicu u Novi Sad, aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope.
– Veliko mi je zadovoljstvo što je naš grad već drugi put domaćin konferencije studenata medicine. Ovakvi skupovi su izuzetno značajni jer mladim ljudima koji su odlučili da medicina bude njihov životni poziv pružaju priliku da se upoznaju, razmene znanja i iskustva, ali i da uče od eminentnih profesora. Ljudi su najveća vrednost svakog društva, briga o njihovom zdravlju mora da bude prioritet, a mi ćemo uvek podržavati događaje posvećene onima koji se bave medicinom ili nameravaju da se ozbiljno posvete toj plemenitoj i odgovornoj profesiji – rekao je Ognjen Cvjetićanin.
Konferencija održava u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u organizaciji Saveza studenata Medicinskog fakulteta. Na konferenciji učestvuje 200 studenata koji će tokom tri dana imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, razmene kontakte i iskustva od gostujućih profesora koji dolaze sa prestižnih univerzitetskih klinika i centara širom Sjedinjenih Američkih Država, sa dugogodišnjim iskustvom i znanjem iz oblasti stomatologije, interne medicine, pedijatrije, onkologije, ortopedije, sportske medicine i radiologije.
Organizaciju konferencije podržali su Ministastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grad Novi Sad, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*