MEĐUNARODNA TURISTIČKA MANIFESTACIJA VITEŠKI TURNIR

Pozivamo sve koji imaju vremena da dođu sutra u Novi Sad u 12 sati u centar grada u Katoličku portu,da posete manifestaciju „Viteški Turnir“.To je prvi međunarodni viteški-tirnir pod nazivom „ZAVET VITEZOVA“.

Dogovoreno je učešće vitezova iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, koji će prvi put demonstrirati pravo viteško borenje u Novom Sadu, koje je u proceduri za dobijanje statusa Olimpijskog sporta !

Katolička porta će te subote, 30. novembra, sa šatorima, izloženim viteškim rekvizitima, mačevima i oklopima za borilište, bacačima vatre, poligonom za streličarstvo, originalnim odorama iz serije Nemanjići… izgledati kao kulise za snimanje holivudskog filma o srednjem veku…

U dogovoru sa nekoliko osnovnih škola iz Novog Sada, deca iz osnovnih škola će sa svojim roditeljima i drugim pratiocima posetiti manifestaciju, koja će im značajno pomoći u boljem shvatanju i sagledavanju ovog perioda, koji na neki način predstavlja vrhunac našeg naroda i države u prethodnom milenijumu.

S obzirom da su Generalni pokrovitelji ove manifestacije, Grad Novi Sad – Uprava za privredu Grada Novog Sada i Autonomna Pokrajina Vojvodina – Sekretarijat za privredu i turizam APV, koji su prepoznali ogroman potencijal ove manifestacije za međunarodnu promociju i razvoj turizma Novog Sada, kao Omladinske Prestonice Kulture. a za nešto više od godinu dana i Evropske Prestonice Kulture, Zavet vitezova, treba da bude u budućnosti jedna od najatraktivnijih manifestacija Novog Sada i Pokrajine Vojvodine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*