Medojević: C.Gora na ivici građanskog rata zbog Đukanovića

EPA/BORIS PEJOVIC
PODGORICA –

Predsednik crnogorskog opozicionog Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da se Crna Gora danas nalazi na ivici građanskog rata zbog „opasne i nerazumne politike“ koju godinama vodi aktuelni predsednik i lider vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

On je u intervjuu za portal Glas Srpske ocenio da građani u Crnoj Gori ne protestuju samo zbog usvajanja Zakona o veroispovesti, već i zbog „višegodišnje totalitarne vladavine sadašnjeg režima“.

EPA/BORIS PEJOVIC

„Nažalost, Đukanović misli da ovu situaciju može da reši represijom, pa je krenuo da masovno hapsi sve one koji drugačije misle. Otvoren je lov na sve one koji kritikuju režim. Mislim da smo ušli u ozbiljnu fazu fašizacije Crne Gore“, rekao je Medojević.

On je izrazio bojazan da bi moglo da dođe do eskalacije sukoba, jer Đukanović ne odustaje od svojih planova i upozorio na sve prisutnije fizičko nasilje koje sprovode “crnogorske patriote”.

„Nazivaju sebe patriotima, ali njihovo ponašanje ima odlike fašizma. Taj crnogorski nacizam je sve primetniji i sve opasniji. Oni žele da reše srpsko pitanje, i to po modelu (ustaške) NDH. Sve to je posledica Đukanovićevog jezika mržnje, jer nas naziva neprijateljima i govori o nekakvim velikosrpskim planovima“, rekao je Medojević.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*