Melanija Tramp se otisnula u svet kriptovaluta

Melanija i Donald Tramp (EPA-EFE/SHAWN THEW)

Melanija Tramp posle nedavnog pojavljivanja u svetu biznisa, kada je prodala svoj akvarel u virtuelnom svetu uoči dočeka Nove godine, odlučila je da nastavi u tom pravcu. Rešena da se otisne u svet kriptovaluta nekadašnja prva dama Amerike organizovaće sada aukciju belog šešira koji je nosila tokom posete Beloj kući francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit 2018. godine.

Naime, Melanija je već najavila da pokreće svoju NFT platformu. Nezamenjivi tokeni ili NFT su fenomen baziran na kritpotehnologiji koji postaje aktuelan, a najčešće se radi o unikatnim digitalnim predmetima. Naravno njeno istupanje je neobično s obzirom da se bivše prve dame posle prestanka mandata obično bave humanitarnim aktivnostima ili pisanju, piše Si- En -En.

Ali, Melanija ima drugačije planove, pa je ovog puta aukcija deo njene inicijative Bi Best sa ciljem da određeni iznos od prodaje šešira bude doniran za stipendiranje rada na računarima dece koja u trenutku punoletsva moraju da napustiti hraniteljske porodice. Melanija je tako odlučila da beli šešir sa njenim autentičnim potpisom, koji je dizajnirao Herve Piere, bude ponuđen po početnoj ceni od 250.000 dolara što je približno 1416 SOL, kriptovalute u kojoj će se jedino moći da se plati ovaj eksponat. Aukcija će trajati do 25. januara.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*