Pojačan rad kovid ambulanti, Zvezdara u kovid sistemu

Zlatibor Lončar (Foto Tanjug/ S.A)

Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara pojačan je rad svih kovid ambulanti, rečeno je danas Tanjugu u resornom ministarstvu.

To podrazumeva da je angažovan maksimalan broj zdravstvenih radnika i trijažnih ambulanti, a od četvrtka, 6. januara, prijemno-trijažna ambulanta u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu na Zvezdari ponovo počinje da radi u kovid sistemu.

Ministarstvo navodi da se, nažalost, obistinilo sve ono na šta je struka ukazivala, da će masovni dočeci Nove godine za posledicu imati upravo ovakvu situaciju.

Iz Ministarstva apeluju na sve da budu strpljivi i tolerantni, posebno prema zdravstvenim radnicima koji su tu da im pomognu i nisu krivi što se neko zarazio kovidom usled nepoštovanja propisanih i preporučenih mera.„Ovo je tek početak novog talasa korone, koji će po svemu sudeći biti veoma jak”, kažu u Ministarstvu zdravlja i podsećaju da je jedini način da se koronavirus pobedi vakcinacija, kao i da se izbegavaju sve situacije i okupljanja koja mogu da dovedu do zaražavanja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*