Mihajlović prisustvovala otvaranju izložbe o Jovanki Broz

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović prisustvovala je sinoć u holu Radio-televizije Srbije otvaranju izložbe „Jovanka Broz u boji“, koja će trajati do 30. novembra.

Mihajlović prisustvovala otvaranju izložbe o Jovanki Broz

Mihajlović je rekla da se putem ove izložbe može zakoračiti u modni svet Jovanke Broz, koja je bila i dama i ratnica, posebna žena koja je volela svoju zemlju i obeležila jedno vreme ne samo po modi, već i po svom patriotizmu i podršci koju je pružala.

Na nama je da očuvamo sve ono što je ona predstavljala. Pozivam sve zainteresovane da posete izložbu, s obzirom na to da je reč ne samo o predivnim odevnim predmetima koje je nosila, već o ženi koja je plenila svojom snagom i lepotom, odnosom prema državi, predstavljajući je na najbolji mogući način, rekla je ona.

Mihajlović je svim devojčicama i ženama u Srbiji poručila da danas mogu da budu sve što požele, da je važno da se obrazuju, rade na sebi i osnažuju se, jer nam niko ne može oduzeti znanje i sposobnosti na putu ostvarenja naših snova i ciljeva.

Jovanka Broz, kao i brojne naše uspešne sportistkinje, naučnice, umetnice, poslovne žene, mogu da posluže kao inspiracija na tom putu, zaključila je potpredsednica Vlade.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*