Milačić daje platu za izgradnju nove crkve u Bratuncu

Marko Milačić (Video isečak)

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić poručio je  u Skupštini da će poslaničku platu uplatiti za izgradnju nove crkve u Konjević Polju i pozvao i druge poslanike u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj da slede njegov primer.

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić, tokom svog izlaganja u Skupštini, osvrnuo se na rušenje pravoslavne Crkve u Konjević Polju i poručio:

„Uzdržaću se svakog drugog komentara, samo ću reći da je sramno rušiti bogomolje, sa bilo koje strane one dolazile.
Želim da kažem i da poručim, institucionalno, mi, naročito u Crnoj Gori, imamo obavezu da se oglasimo o ovome, zato što kada smo mi branili svetinje pomoć i solidarnost smo dobijali sa svih strana, pa i iz tih krajeva, Bratunca, Konjević Polja. Sada je naša obaveza još veća”.
On je rekao da će ispred Prave Crne Gore, u visini poslaničke plate uplatiti donaciju za izgradnju nove Crkve, čim bude dostupan žiro račun, preneo je Sputnjik.

„To javno radim samo da bih poslao i institucionalnu poruku iz parlamenta Crne Gore.Pozivam na isto svoje kolege u crnogorskom parlamentu ali i kolege u Parlamentu Republike Srbije, kao i Parlamentu Republike Srpske, da tom solidarnošću pokažemo da smo tu uz svoj narod gde god on živi, jer nas je ovo, sve zajedno ujelo za dušu i za srce”.

Pravoslavna crkva na privatnom zemljištu bošnjačke porodice iz Konjević Polja kod Srebrenice u istočnoj Bosni srušena je u subotu.
Rušenje je usledilo kao rezultat odluke Evropskog suda za ljudska prava koji je u 2019. godine potvrdio da je crkva sagrađena bespravno, a državi BiH naloženo je njeno uklanjanje.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*