Ministar Vulin: Jačenje Vojske Srbije garancija je mira na Balkanu

MOD

Jačanje Vojske Srbije garancija je bezbednosti i mira na Balkanu, a zemlje u okruženju trebale bi iskreno da se obraduju našem jačanju, jer kad god je Srbija bila jaka, a Srbi zaštićeni, bez pokušaja da budu odnekud proterani i asimilizovani, bilo je mira na Balkanu – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući danas u emisiji „Novo jutro“ Televizije „Pink“.

MOD

– Svako jačanje Vojske Srbije poruka je i prijateljima i neprijateljima, a svako neka izabere koju poruku je primio. To samo od njega zavisi, ni od koga drugog. Pancir je defanzivno naoružanje. On ne može da ugrozi bilo koga preko naših granica, ali ko pređe našu granicu ne može da se oseća dobro zato što imamo Pancir. Pancir je ozbiljno dobro protivvazduhoplovno sredstvo – rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin podseća da je Srbija vojno neutralna zemlja, čija je obaveza prema građanima Srbije i svim Srbima bez obzira gde oni žive, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva njenu vojnu neutralnost.

– Vojna neutralnost se ne čuva slabošću, već snagom. Vi niste vojno neutralni tako što kažete „Ja se predajem“, nego ste vojno neutralni tako što kažete „Ja čuvam svoje nebo i svoju zemlju i mi smo suviše skupi da razgovarate silom sa nama.“ Suština naše vojske jeste u odvraćanju – objašnjava ministar Vulin i dodaje da je Srbija zemlja koja je u decenijama iza nas pokazala koliko je spremna da radi za mir, makar i na svoju štetu i da je njen predsednik Aleksandar Vučić jedini nezavisni lider na Balkanu i jedini čovek koji iskreno drži do mira.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*