Ministarstvo pravde zatražilo od Podgorice izručenje Kontića; Osumnjičenima za pomaganje ukinut pritvor

Podgorica, 11. oktobra 2020. - Crnogorska policija saopstila je da je danas popodne u Podgorici uhapsen I.K. drzavljanin Crne Gore, za kojim je raspisana medjunarodna poternica NCB Interpol Beograd za krivicno delo ubistvo u pokusaju, koje je izvrsio na teritoriji Srbije. TANJUG / UPRAVA POLICIJE CRNE GORE / an, fotografija niske rezolucije
BEOGRAD –

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas Crnoj Gori molbu za izručenje Ivana Kontića (30), osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Uz molbu je prosleđena i prateća dokumentacija, kažu za Tanjug u Ministarstvu pravde. Kontić je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori po poternici Srbije u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji.

 

ivan, kontic

TANJUG / UPRAVA POLICIJE CRNE GORE

Dok crnogosrki pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde, ne odluče o molbi, Kontić ostaje u ekstradicionom pritvoru.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti tek nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak prebijanja.

Kontić je ubrzo pobegao iz Srbije, a policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih da su učestvovali u tuči i pomogli posle izvršenja krivičnog dela, Ivana L. (30) i Luku V. (38).

Kontić se tereti za pokušaj ubistva. On je poreklom iz Kolašina u Crnoj Gori, diplomirani je pravnik i od januara je bio pripravnik advokatskoj kancelariji.

Osumnjičenima za pomaganje Kontiću ukinut pritvor

Viši sud u Novom Sadu ukinuo je pritvor O. L. i L. V, koji se sumnjiče za učešće u slučaju prebijanja Miljana Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

L.V. će se braniti sa slobode, dok je O.L. upućen na izdržavanje kazne po ranije izrečenoj presudi, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Njima je pritvor ukinut po sili zakona, jer za krivična dela za koja se terete pritvor ne može da traje duže od 30 dana.

Glavni osumnjičeni u tom slučaju je Ivan Kontić, koji je u nedelju uhapšen u Podgorici, a Ministarstvo pravde je danas uputilo molbu za njegovo izručenje.

U Višem tužilaštvu Novom Sadu koje vodi istragu ovog slučaja, kažu da se vodi jedinstven postupak protiv Kontića i L.V. i O.L.

O.L. i L.V. su se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja sredinom septembra branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Jedan od njih se tereti za krivično delo učestvovanje u tuči, a drugi za pomoć učiniocu nakon izvrsenog krivičnog dela, dok se Ivan Kontić (30) tereti za pokušaj ubistva Mandića.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*