Ministarstvo: Za sada nema potrebe za obustavom rada vrtića i škola

LOGO
BEOGRAD –

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u današnjem dopisu predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama navodi da u ovom trenutku svi relevantni pokazatelji ne ukazuju na potrebu obustave rada, ali i da se ti pokazatelji redovno prate, te da će se reagovati u skladu s novim podacima.

U saopštenju za medije Ministarstvo podseća na odgovornost direktora ustanova za redovno sprovođenje mera visokog nivoa higijene, kao i da će sanitarna i prosvetna inspekcija intenzivno sprovoditi nadzor nad ustanovama u pogledu realizacije tih mera.

                                                                          LOGO

 

Roditeljima Ministarstvo skreće pažnju da se zbog bezbednosti njihove dece i bezbednosti drugih obrate nadležnim zdravstvenim institucijama ukoliko primete bilo kakve simptome kod dece koji bi mogli da ukazuju na prisustvo virusa.

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije su 064/ 894 52 35 i 011 /268 45 66.

Direktori su, takođe, dužni da vode evidenciju o broju dece, učenika i zaposlenih koji su odsutni iz zdravstvenih razloga i da na dnevnom nivou izveštavaju nadležnu školsku upravu.

Sve manifestacije i priredbe u zatvorenom prostoru, koje su planirane za više od 100 učenika se odlažu, a Ministarstvo navodi i da ne treba dozvoliti veća okupljanja dece i učenika po holovima i hodnicima za vreme odmora.

Takmičenja i smotre učenika se ne odlažu, već je potrebno da se učenici okupe na otvorenom prostoru ( školskom dvorištu i slično) i nakon toga da se sukcesivno uvode po učionicama.

Ekskurzije, nastava u prirodi i druga putovanja na teritoriji Srbije za sada se ne odlažu, ali je potrebno da se prilikom realizacije poštuju sve preporuke u pogledu okupljanja (do 100 učenika) i održavanja higijene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*