Mirović u Donjoj Austriji sa predsednicom Vlade Mikl-Lajtner

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa predsednicom Vlade Donje Austrije Johanom MiklLajtner, sa kojom je razgovarao o novoj inicijativi regionalne saradnje u oblasti ekonomije, pre svega na Zapadnom Balkanu, koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić ali i o evropskim pitanjima.

 

„Imamo dobar trend trgovinske razmene, sve veći broj kompanija iz ove zemlje prisutan je u AP Vojvodini, i mi želimo da taj nivo odnosa održimo i unapredimo“, istakao je predsednik Mirović.

 

Na inicijativu predsednice MiklLajtnerkazao je Mirović, AP Vojvodina će predsedavati Zajednici podunavskih regija 20202021. godine, i to će biti prilika da u važnim oblastima ostvarimo dodatne kontakte i preduzmemo odgovarajuće inicijative.

 

Sagovornici su se saglasili da jedan od zajedničkih prioriteta bude vezan za Dunavsku startegiju i pitanje transporta robe ali i odgovarajuće modernizacije transporta u dunavskom slivu.

 

Na marginama sastanka održavaju se i poslovni sastanci u Tulnu i Beču uz učešće privrednika iz AP Vojvodine i Donje Austrije.

 

Sastancima u Donjoj Austriji prisustvovali su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, predstavnici Razvojne agencije Vojvodine i Privredne komore Vojvodine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*