Mirović: Zadovoljan sam predloženim budžetom za 2020. godinu

VIKIPEDIJA

 

„Zadovoljan sam predloženim budžetom za narednu godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara, što je 19,5 milijardi više od onoga što smo nasledili od Pajtićeve Vlade. Taj podatak govori o snazi privrede AP Vojodine. Nezaposlenost u  Vojvodini je na rekordno niskom nivou i iznosi oko 8 posto, a zatekli smo stopu nezaposlenosti od 14,6 odsto.

VIKIPEDIJA

Sa predloženim budžetom nastavićemo da realizujemo sve projekte i investicije iz naše politike koju vodimo tri i po godine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uoči današnjeg zasedanja Skupštine Vojvodine.

„Nove velike investicije koje planiramo u 2020. godini biće izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet-centrom i automatizacija sistema protivgradne zaštite u sva tri radarska centra. Prioritet je završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus“, naveo je Mirović.

Predsednik je rekao da se Pokrajinska vlada prema svakom dinaru građana Vojvodine u protekle tri i po godine ponašala veoma odgovorno. Svi projekti planirani od 2016. do ove godine realizovani su, a neke investicije su u toku.

„Imaćemo puno posla i u narednoj godini u lokalnim samoupravama. Predvideli smo znatna sredstva za finansiranje projektne dokumentcije za prečistače otpadnih voda i za izgradnju fabrika pijaće vode. Prvi smo u Srbiji započeli proceduru u ovoj oblasti i imamo potpisane ugovore za izgradnju prečistača u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji“, rekao je Mirović i podsetio na to da je Vlada Republike Srbije opredelila prvi iznos od 150 miliona dinara za izgradnju prečistača u Temerinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*