Mitrović: SDS i PDP u stahu od razotkrivanja njihovih zloupotreba

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Vojin Mitrović izjavio je Srni da su nečuvene reakcije pojedinaca iz SDS-a i PDP-a na Program reformi BiH kojim je definitivno zaustavljen put BiH ka punopravnom članstvu u NATO savezu, za razliku od dokumenata koji su ranije bili utvrđeni, a čiji su i oni bili kreatori.

Foto: RTRS

Već mjesec dana opozicija je izgubljena u vremenu i prostoru zbog činjenice da će Savjet ministara konačno profunkcionisati kao i zbog gubitka pozicija u Sarajevu. Sva njihova histerija i bijes proizilazi i zbog toga što ne mogu da prihvate realnost da su izgubili svoje udobne fotelje, kao i sve privilegije koje one nose, a koje su maksimalno zlouoptrebljavali iako su u te fotelje zaposjeli kao izborni gubitnici prije pet godina – istakao je Mitrović.

On je naglasio da PDP i SDS ne mogu da se pomire s tim, a poseban strah i panika ih je uhvatila od toga šta će novi Savjet ministara zateći u ministarstvima i zajedničkim institucijama.

– Ovolika halabuka digla se zato što su ministri iz SDS-a i PDP-a uplašeni šta ćemo zateći u ministarstvima koje je vodio njihov kadar u zajedničkim organima, a, prije svih, Mirko Šarović i Dragan Mektić. To povrđuje i najnoviji poziv Tužilaštva BiH upućen Mektiću zbog raznih zloupotreba položaja – ukazao je Mitrović.

On je ocijenio da će novi saziv Savjeta ministara morati da formira komisiju za ispitivanje zloupotreba položaja u zajedničkim institucijama pojedinaca u proteklom mandatu.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*