Mjesna zajednica – posrednik između Gradske uprave i građana

Predsjednici savjeta gradskih i seoskih mjesnih zajednica imali su priliku da na novogodišnjem prijemu kod gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića analiziraju rezultate ovogodišnjeg rada i saradnje sa Gradskom upravom i razgovaraju sa predstavnicima resornog Odsjeka o trenutnom stanju u osnovnim jedinicama lokalne samouprave i planovima za narednu godinu.

Ocijenivši saradnju Gradske uprave sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica kao korektnu i dobru, gradonačelnik Mićić je istakao da je glavna uloga savjeta da budu spona između građana i lokalne uprave.

– Oni nam pomažu u radu informišući nas o funkcionisanju svoje mjesne zajednice i usmjeravajući nas na koji način da djelujemo. Iako ove godine nisu sprovedeni izbori za savjete mjesnih zajednica, zbog uštede u budžetu, planiramo da oni budu održani iduće godine zajedno sa redovnim lokalnim izborima –  najavio je Mićić.

On je naveo da problema ima dosta, ali da se rješavaju postupno i u skladu sa mogućnostima i kapacitetima, kako Gradske uprave, tako i mjesnih zajednica.

– Jedan od problema u mjesnim zajednicama je kategorizacija puteva, ali i zarasli nekategorisani putevi za čije održavanje su nadležni mještani. Nadam se da će u narednom periodu sugrađani, zajedno sa Komunalnom policijom, učiniti više na rešavanju ovog problema. Takođe, problem je i imovina, kao i domovi kulture u pojedinim mjesnim zajednicama. Negdje su zapušteni, negdje izdati, a u nekima se nelagalno troši struja. Gradska uprava nastoji da zajedno sa predsjednicima savjeta riješi ove probleme – dodao je Mićić.

Čestitajući predstojeće praznike, Gradonačelnik se zahvalio na dosadašnjoj saradnji čelnim ljudima mjesnih zajednica i izrazio očekivanje da će, zajedno sa stanovnicima mjesnih zajednica, u narednoj godini od Bijeljine stvoriti još bolji ambijent za život svim sugrađanima.

Marko Krajišnik, predsjednik Savjeta mjesne zajednice „Vuk Kardžić“, naglasio je da ova mjesna zajednica tradicionalno ima odličnu saranju sa Gradskom upravom.

–   Izgrađena je kanalizaciona mreža kroz veći dio naše mjesne zajednice i izvršena kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže. Od sutra, građani koji stanuju u MZ „Vuk Karadžić“, će imati na raspolaganju i teretanu na otvorenom. Svi ovi projekti značajno su poboljšali kvalitet života sugrađana ovog dijela Bijeljine – zaključio je Krajišnik.

Velemir Zekić predsjednik mjesne zajednice Popovi izjavio je da je saradnja sa Gradskom upravom tokom godine bila korektna, ali i da uvijek može bolje.

– U Popovima je prošireno seosko groblje i rekonstruisana velika sala i bina u Domu kulture, čime su stvoreni uslovi za formiranje KUD-a. Pri kraju je izgradnja biciklističke staze od fabrike „Kondor“ do sela. Ono što mještani najviše očekuju je rješavanje najbitnijeg problema, a to je odbrana od poplava – naglasio je Zekić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*